Recette

Pâte feuilletée (recette de base)

  • Temps:
  • Coût:
  • Difficulté:


Préparation
  1. 1

    Breng de bloem op het werkblad en voeg een snuifje zout bij. Meng met 1/3 van de boter en het plat water. Kneed gedurende 10 minuten.

    Rol het deeg uit en voeg het spuitwater toe. Kneed opnieuw goed.

  2. 2

    Rol het deeg uit en meng er de rest van de boter door. Vorm een rol, wikkel in een met de hand bevochtigde handdoek en laat een half uur op een koele plaats rusten.

  3. 3

    Rol het deeg uit tot 1 cm dikte, herhaal dit tweemaal.

    Laat het deeg 20 minuten op een natte handdoek rusten. Rol het deeg goed in alle richtingen uit, laat nog 20 minuten rusten alvorens te bakken.

    Verdeel het deeg in porties (ongeveer 100 gram voor een taart).

    Dit deeg kan ook worden diepgevroren.

  4. Bladerdeeg bakken

  5. 4

    Verwarm de oven voor op 225°C. Bak het deeg en wanneer het bijna klaar is, laat nog 10 minuten bakken op 150°C.

Partager cette recette

Avez-vous aimé cette recette?

Pâte feuilletée (recette de base)

Le menu dans votre boîte mail chaque semaine